Brandstof en laadpalen

Heeft u een leasecontract inclusief brandstofcomponent? Dan gebruikt u een MTC-pas (Multi Tank Card) als betaalmiddel voor brandstof en voor het bijvullen van motorolie bij geautomatiseerde tankstations in Nederland. In het buitenland maakt u gebruik van de MTC/DKV-pas. Deze tankpas beschikt over twee magneetstrippen. Een zijde alleen voor gebruik in Nederland en een zijde voor overige landen. Wilt u weten waar u allemaal terecht kunt met de pas? Klik dan hier.

Let op: in Duitsland kan LPG vanaf december 2008 niet meer met de tankpas afgerekend worden!

TIP! Op de website van Multi Tank Card leest u hoe u op een veilige manier uw brandstofpas kunt gebruiken, waardoor financiële schades (o.a. door diefstal of misbruik) beperkt blijven.

Invullen kilometerstanden

Bij iedere tankstop (met uitzondering van een vervangende auto) bent u verplicht de juiste kilometerstand in te vullen. Bij een vervangende auto hoeft u geen kilometerstand in te toetsen, u kiest dan in het display ‘vervangende auto’.

Pincode

Voert u meerdere malen een onjuiste pincode in? Dan kunt u met uw MTC-pas bij het desbetreffende tankstation 24 uur niet meer tanken. Bij overige tankstations blijft uw pas wel functioneel. Weet u uw pincode niet meer? Dan kunt u een nieuwe code aanvragen bij ProLease.

Verlies van de brandstofpas

Bent u uw brandstofpas kwijt? Meld dit dan direct bij ProLease, zodat wij de pas kunnen blokkeren en u van een nieuwe pas kunnen voorzien. Zelf blokkeren kan ook via de website van Multi Tank Card.

Laadpalen elektrische auto’s

Indien u kiest voor een auto met een stekker, zoals een hybrid plug-in of een volledig elektrische auto en u wilt deze optimaal gebruiken dan dient u voldoende oplaadpunten tot uw beschikking te hebben.

Naast het gebruik van openbare laadpalen kan ProLease u adviseren en faciliteren bij de aanschaf en installatie van een laadpaal bij u thuis en/ of op de zaak.

Deze laadpaal is in diverse modellen en vele kleuren, waaronder in gewenste bedrijfskleur, leverbaar en we kunnen ook zorgen voor de juiste laadkabels in verschillende lengtes.

Indien u besluit om de laadpaal te bestellen bij onze preferred supplier, dan biedt ProLease de mogelijkheid om de aanschafkosten en aanvullende diensten op te nemen in het leasetarief. Hiermee kunnen alle autokosten op één maandfactuur van ProLease verwerkt worden. De stroomkosten die de medewerker thuis onttrekt , komen ten laste van het brandstofvoorschot, zodat u als werkgever en uw medewerker onderling niets hoeven te verrekenen.