ZOEKEN
MENU

WIJ HELPEN U GRAAG!
Bereikbaar op werkdagen
van 08.00 - 17.30 uur

073 - 648 70 20

NIEUWS

Nepmails en vervalste bekeuringen

Nepmails en vervalste bekeuringen

Ontvangt u een mail uit naam van het CJIB voor het per direct betalen van een bedrag, doe hier dan niks mee! Dit zijn nepmails en vervalste bekeuringen. Het CJIB blijven hier meldingen over ontvangen en wij willen u via deze weg waarschuwen. De meeste komen uit Nederland en een enkele uit het buitenland. Heeft u met uw leaseauto een verkeersovertreding begaan? Dan ontvangt ProLease ten allen tijden de beschikking.

Heeft u een prive auto in uw bezit, dan geven wij u graag een tip. Het CJIB mailt nooit. Fraudeurs maken gebruik van betaalmethoden die het CJIB niet aanbiedt, zoals het betalen via een zogeheten voucher. Alles gaat per post en mocht u het niet vertrouwen controleer dan het rekeningnummer of die overeenkomt. Klik tevens niet op de links in de verdachte mail en open geen bijlage.

ProLease Procedure Proces Verbaal (bekeuring)

Heeft u met uw leaseauto een verkeersovertreding begaan? Dan ontvangt ProLease de beschikking. Alle beschikkingen worden direct door ProLease betaald aan de betreffende instantie, zodat aanmaningen en eventuele dwangbevelen voorkomen worden.

De doorbelasting van de beschikking wordt middels een factuur van Prolease inclusief beschikking als bijlage verstuurd aan de berijder of aan de contractant (afhankelijk van wat er met u is afgesproken) met het verzoek deze binnen 30 dagen te betalen aan ProLease. Als de adresgegevens van de berijder niet bekend zijn, wordt de doorbelasting aan de contractant verzonden. Bij het uitblijven van betaling van de doorbelasting zal ProLease deze automatisch incasseren bij de contractant. Per doorbelasting van een beschikking brengt ProLease € 2,50 administratiekosten in rekening.Bezwaar maken


Bent u het niet eens met de beschikking? Maak dan binnen de gestelde beroepstermijn schriftelijk bezwaar bij de betreffende instantie. Een kopie van het eventuele bezwaarschrift dient u te sturen naar bekeuringen@prolease.nl. In afwachting van de uitspraak op uw bezwaar dient u wel de doorbelasting aan ProLease te betalen. Wordt uw bezwaar terecht bevonden, dan zal het bedrag van de doorbelasting worden terugbetaald.De beroepsprocedure vindt u op de achterkant van de beschikking. Ook dient u bij het bezwaar aantekenen een kopie van de beschikking mee te sturen als machtiging.


Bron: CJIB - Centraal Justitieel Incassobureau